< Tagasi

Kohila Sümpoosion ARS Kunstilinnakus

12.09.2020
15.09. – 02.10.2020
Galerii 125, ARS Kunstilinnak, Tallinn

Kohila Sümpoosion ARS Kunstilinnakus – juubeliaastal valminud teoste väljapanek.

Kunstnikud: Ingrid Allik, Georg Bogatkin, Sergei Isupov, Kauri Kallas, Leena Kuutma, Kris Lemsalu, Aigi Orav, Laura Põld, Kadri Pärnamets, Leo Rohlin, Kärt Seppel, Annika Teder.
Korraldaja: Andres Allik.

Augustis aset leidnud Kohila Sümpoosion tähistas ühtlasi 20 aasta möödumist esimesest sümpoosionist ja esimese anagama-ahju valmimisest Kohilas. Tavapärasest erinev formaat tõi kokku 12 kodumaist tegijat varasemate aastate osalejate seast. Suuremõõtmelise vormi ette võtnud keraamikud töötasid nii kodustuudiotes kui ARS Keraamikakeskuse ruumides. Ühisest anagama põletusest Kohilas võtsid osa ka Eesti Keraamikute Liidu liikmed.
Kohila Sümpoosionist on saanud traditsiooni kandja nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil, kogudes kaasaegseid puupõletusealaseid teadmisi-oskusi ning toimides nende vahendajana professionaalses ringkonnas ja tavapubliku hulgas. Sümpoosion on aastatega võõrustanud 196 kunstnikku 31 riigist.

Tänud: Kohila vald, Kerako OÜ, ARS Keraamikakeskus, Eesti Kunstnike Liit ja ARSi Maja, Kohila Koolituskeskus, Eesti Keraamikute Liit.

Kohila Sümpoosion ARS Kunstilinnakus