< Tagasi

Jaana Kormašov ja Maanus Mikkel "RÕÕM"

26.01.2022
28. jaanuaril kell 17 avatakse Vana-Võromaa Kultuurikojas Jaana Kormašovi ja Maanus Mikkeli keraamikanäitus "RÕÕM". 

"Meri mühiseb, mets kohiseb, mullast kasvab rohi. Kusagil siin sealsamas on pärimused, põlisrahvad, uskumused heast ja kurjast. Hitler ja Indira Gandhi, Columbus, Erik Punane ja vanaema rohutee.

Ajapikku hakkab savi sees olemine ohtlikult heaks olema nagu arbuusisuhkrus. 
Mühin-kohin kostab ikkagi, kutsub ja ajab roosast rõõmsalt edasi. Üks kuumutab kõrgelt, teine põletab madalalt. Kui need kaks kokku saavad, siis ongi RÕÕM."

Jaana Kormašov (s. 1966) on Tallinnast pärit keraamik, kes 1993. aastal lõpetas Tallinna Kunstiülikooli ning üle 20 aasta Tallinna Ülikooli õppejõud olnud. Viimastel aastatel on Kormašov tegutsenud stuudios MustValge koos Sofi Aršasiga.  Kormašovi keraamika paistab silma dekoratiivsuse ning sümboolsuse omavahelise ühendamisega. Ta stiliseerib oma nõudele müstilisi ning ajatuid märke, mis mõjuvad kui kaitsevaimud. Sellest sai ta inspiratsiooni ülikooli raamatukogus töötades ning seal viikingite ja Ameerika põlisrahvaste ajalugu uurides.

Maanus Mikkel (s. 1956) on Tartust pärit keraamik, kes on 1972–1976 õppinud Tartu Kunstikoolis ja 1978–1988 ERKIs ning töötanud koondises Ars, Artes ja Studio Ceramikumis. Mikkeli galerii asub Tartus, Tähe tänaval, kus on üle 20 aasta korraldatud erinevaid keraamika- ja kunstinäitusi.

Graafiline disainer: Henri Kutsar. 

Täname: Eesti Kultuurkapital, Taevas külalistemaja.


Vana-Võromaa Kultuurikoda
Katariina allee 11, Võru linn
K–P 10.00–18.00